Mine værktøjer
Du er her: Forside Sikkerhed

Generel information

Da naturgas er en energikilde, der afgiver sin energi ved forbrænding, er der selvfølgelig en række sikkerhedsmæssige konsekvenser ved anvendelse af naturgas. Derfor har myndigheder og gasselskaber arbejdet meget med at sikre blandt andet naturgasinstallationer og -ledninger, således at risikoen for ulykker eller uheld minimeres.

Overgravninger ses desværre jævnligt i forbindelse med arbejde i nærheden af gasledninger. Årsagen er ofte, at der ikke er indhentet ledningsoplysninger inden arbejdet påbegyndes. Når en naturgasledning på- eller overgraves er der risiko for antændelse af den undslupene naturgas.

Naturgasudslip kan også forekomme i andre henseende. Lynskader eller andre naturbestemte hændelser er årligt skyld i et lille antal skader på naturgasledninger. Andre årsager kan være hvis husinstallationer eller apparater er utætte, hvilket kan medføre en potentielt farlig situation.

Dårlig forbrænding i gasfyr udgør også en sikkerheds risiko, da der herved kan dannes kulilte (CO). Dette giver normalt ingen problemer, hvis aftrækket fungerer korrekt. Farlige situationer kan dog opstå, hvis der dannes kulilte samtidig med, at aftrækket er defekt.

De danske naturgasselskaber har i samarbejde med myndighederne udarbejdet forskelligt materiale, der kan anvendes til orientering og uddannelse. Blandt andet er der i juni 2013 udkommet sikkerhedsdatablade på naturgas, se link http://www.energinet.dk/SiteCollectionDocuments/Danske%20dokumenter/Gas/Sikkerhedsdatablad_Naturgas_Energinet.dk.pdf 


De underliggende sider beskriver de forskellige situationer i detaljer.

Handlinger tilknyttet webside
« marts 2019 »
marts
mantironstorfrelørsøn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031